Da er den organiserte treningen i gang!

I går ettermiddag deltok jeg og 11 andre ryttere på årets første felles trening med DNB Terreng. Terreng gruppe 1 startet samtidig. Vi i DNB syklet Blomsterstien rundt Larkollen med Hilde Løvlien som leder. Før vi startet minnet hun alle på at vi skal følge trafikkreglene og vise hensyn til andre trafikanter. Maks 2 i bredden på asfalt er en god regel.

Som leder i Moss CK har jeg allerede fått telefon fra en bilist som reagerte på en sykkelgruppe som ikke viste hensyn til andre. På rette strekker med mulighet til forbikjøring la en tredje syklist seg ut i bredden. Om dette var MCK ryttere vites ikke, – det var før den organiserte treningen startet. Selv om vi viser hensyn, må vi dessverre påregne noen reaksjoner. Vi i DNB fikk også med oss en finger fra en bilpassasjer i går.

Når vi sykler i terrenget er det også lurt å velge andre stier enn de som er mest trafikkert av turgåere i helgene, f eks Reier og Alby. Etablerte løypetraseer som Tirsdagsløypa på Fuglevik og Ryggejoggen nord for kirken har nok slitasje som de har. Vi har nok av andre stier å velge.

Ønsker dere alle en fin sykkelsesong!

Mvh

Tom Erik Guttulsrød
Leder MCK