Takk for at du sykler alene

For aktive syklister er denne årstiden viktig. Mange har sittet mange timer innendørs i vinter, nettopp for å være klare til å sykle ute sammen med andre. Nå skulle man finpusset på rulleteknikken, og fått effekten av å trene sammen i grupper. Slik ble ikke i år. Det er en mager trøst at mange av de rittene man skulle satse på er avlyst eller utsatt. Men det er fortsatt mulig å trene på sykkel, så lenge man ikke sykler etter hverandre.

Norges Idrettsforbund var tidlig ute med sine retningslinjer. Norges Cykle Forbund fulgte opp disse, og de ga den 3. april 2020 helt spesifikke retningslinjer som er strengere enn de som Helsedirektoratet anbefaler. Siden vi er medlemmer av NCF så skal vi også følge disse retningslinjene. Det handler altså ikke om størrelsen på gruppen, men at sykling etter hverandre i seg selv innebærer en økt smittefare.

Som mange sier, så er dette en dugnad. Effekten av dugnaden blir best når alle slutter opp om den. Vi får håpe at disse tiltakene hjelper, og at vi snart kan samles til treninger og konkurranser igjen. Styret i Moss CK ønsker alle en god påske.