Bruksanvisning mossck.no

Bruksanvisningen er ment som brukerveiledning for redaktører samt dokumentasjon dersom ansvaret for sidene overføres til andre.

Grunnleggende teknisk

Siden er en WordPressinstallasjon med temaet Sportypro. Det er gjort litt endringer i CSS-filene til temaet for å forbedre særlig lesbarhet da teksten i temaet var veldig lys.

Nettleverandør og forvalter av domener (mossck.no og mossck.com) er one.com. Mossck.com videresender all trafikk til mossck.no.

Brukerhåndtering

Ved registrering i admin-boksen får man automatisk rettigheter til å skrive innlegg (bidragsyter). rittkommck@gmail.com får varsel om ny brukerregistrering. Administrator av siden kan dermed jekke opp rettigheter ved behov. Ved diskusjon om hvem som skal ha ulike rettigheter overlates dette til styret:

Bidragsyter: Kan skrive innlegg/nyheter, men innleggene sendes til godkjenning før publisering.
Forfatter: Kan skrive og publisere innlegg.
Redaktør: Kan redigere andres innlegg og kommentarer
Administrator: Kan gjøre alt.

Mer om roller her

Innlegg/side

Når man er innlogget får man “+ Legg til” øverst over siden. Dersom det er en tidsbegrenset nyhet skal man bruke “innlegg”. Dersom man ønsker en varig side i menystrukturen skal bruke “side”. Bilder/dokumenter kan legges inn ved å trykke på “legg til media”. Det anbefales å legge på alle innlegg noen “stikkord”. Eksempler: landevei, terreng, sosialt, årsmøte… Da blir innleggene mye mer søkbare og brukerne får opp lignende innlegg som forslag når de leser ditt innlegg.

For å få en side inn i menyen må man være admin og gjøre dette under utseende->meny.

Arrangementer /eventer

Det er kjøpt inn en utvidelse (event organiser pro) for å håndtere kalender og arrangementer. Det kreves ikke pålogging for å legge inn arrangementer (dette bør kanskje vurderes senere). Det er lagt opp steder som er aktuelle for oss, med kartreferanser. Arrangementer kan legges inn som engangs eller gjentakende. Bruk kategoriene (landevei/terreng) ved innlegging av arrangementer da disse vil havne i ulike søk.

Man kan abonnere på og søke i kalenderen fra kalendersiden under “for medlemmer”

Dokumentarkivet

Her er valgt ett simpelt passord. Alle som kommer forbi dette skal kunne laste opp filer, men er usikker på om dette fungerer. Denne delen må det jobbes mer med.

Men husk at man kan legge til dokumenter i innlegg og side med “legg til media”

Bokser på høyresiden (i bunnen på mobile enheter)

  • Sponsorkarusell: Henter lenker i kategorien “sponsor” som har en bildeadresse. (bilde kan lastes opp i mediagalleri først ved behov.
  • Arrangementer: En visning av de neste arrangementer. Gjentakende arrangementer (ukentlige), viser kun første forekomst.
  • #mossck: Viser siste bilder fra Instagram med #mossck. Denne må det kjøpes pro-versjon av dersom man ønsker å fjerne noen bilder (sensurere).
  • MOSS CK PÅ STRAVA: Siste aktiviteter fra https://www.strava.com/clubs/mossck . Det kan vær folk som reagere på personvernet på denne. Da får vi i så fall fjerne den.
  • Temaer: Finner innlegg med stikkordene

Resten bør være selvforklarende 🙂

Utvidelser

For å få til diverse småting er det installert en rekke utvidelser. Her listes de opp med bruksområdet på denne siden. Dette er det ikke nødvendig å skjønne for allikevel å kunne bruke siden som redaktør osv.:

Enjoy Instagram Widget i høyre sidebar som henter bilder fra instagram med taggen #mossck. Bør oppgraderes til PRO dersom man ønsker å forhindre misbruk/sensurere innhold.
Event Organiser En større utvidelse som håndterer arrangementer. Brukt til mye forskjellig på siden.
Event Organiser Front End Submission
Event Organiser ICAL Sync
Event Organiser Pro
File Away Forsøk på å få til ett dokumentarkiv. Ikke veldig fornøyd med utførelsen. Så dette må kikkes mer på.
Floating Social Bar Legger til Facebook, twitter, pinterestknapper på alt innhold slik at det kan deles.
Google Apps Login Brukerregistrering med google-konto. Ikke fått til å fungere enda..
HTD 404 Peker alle 404-feil (man finner ikke en side på serveren) til en egen spesiallagd side som skal hjepe brukeren videre.
Insert Headers and Footers Lagt til google analytics-kode i footer.
Link Manager Tror denne trengs av sponsorkarusellen.
Loco Translate Oversettelse av alle ledetekster
MCE Table Buttons Tabellredigering i editoren
No CAPTCHA reCAPTCHA Hindrer maskiner fra å legge inn kommentarer osv.
RSS Importer Hentet inn innlegg fra gamle siden med rss.. Trengs vel ikke så lenge..
Sponsors Slideshow Widget Sponsorkarusell
SWStrava Clubs Henter siste aktiviteter fra en stravaklubb.
Theme My Login Legger på grafiske elementer på innloggingen
Wordfence Security Håndtere all sikkerhet på siden. Og caching for høyere hastigheter. Denne kan med fordel ses nærmere på.
Work the Flow File Upload Nok ett forsøk på dokumentarkiv. Husker ikke hvilken som faktisk er i bruk. Bør sjekkes.

 

Leave a Reply